Zonneschermen

Bij een huis is het gebruikelijk om boven het terras een zonnescherm te plaatsen. Zo'n scherm wordt vaak ook wel een knikarmscherm genoemd. Dit komt omdat er sterke armen onder het scherm worden gebruikt die horizontaal uitstrekken en opvouwen. Een knikarmscherm kan zorgen voor veel verkoeling, schaduw en bescherming. Er worden verschillende soorten en merken knikarmschermen verkocht. Ieder met zijn eigen voor en nadelen. Zo zijn er verschillende uitvallen mogelijk. Ook kunt u kiezen uit verschillende bedieningen. Vul het offerte formulier in en ontvang vrijblijvend een offerte!

Knikarm zonneschermen

Knikarm zonneschermen zijn uitermate geschikt voor gebruik bij een tuin of terras. Door het mogelijk grote formaat van het doek kan u genieten van het warme weer, zonder dat u last heeft van de felle zon in de zomer.
Omdat het doek van een knikarmscherm groot kan zijn is deze ook erg zwaar. Hierdoor is het van belang dat u de montage door een specialist laat doen. Een fout in de montage kan resulteren tot schade aan het scherm, of zelfs de gevel. Een vakman zal het knikarm schem op de juiste manier stevig bevestigen. Daarnaast kan u bij een vakman vaak terecht voor reparatie. Als u het scherm zelf monteert, moet u vaak ook zelf reparaties uitvoeren.

Voor- en nadelen

De belangrijkste eigenschap van een knikarmscherm is dat u er vrij onderdoor kunt lopen. Bij een uitval scherm is dit niet mogelijk. Dit betekend dus ook dat u er makkelijk onder kunt zitten. Hierdoor is een knikarmscherm geschikt voor uw tuin of terras.
Daarnaast zijn er veel verschillende designs en uitvallen verkrijgbaar, allen met hun eigen prijsklasse.

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken. Zo kunnen knikarmschermen slecht tegen de wind. Daarom is het van belang dat u het scherm inklapt bij slecht weer of sterke wind.
Daarnaast kan het bij opkomende of ondergaande zon voorkomen dat de zon net onder het scherm door schijnt.

Bediening van zonneschermen

Standaard worden zonneschermen bediend door middel van een draaistang. Afhankelijk van de afmeting van het scherm kan dit zwaarder gaan. Hiervoor zijn motoren gemaakt die het zware werk voor u doen. Er zijn motoren met een schakelaar of met een ingebouwde ontvanger zodat u met een afstandsbediening of zelfs met uw telefoon het zonnescherm kunt bedienen.

Offerte Formulier
Velden gemarkeert met (*) zijn verplicht